MENÚ

Delfins

Molts nedadors tanquen una etapa amb el CNI 1951
L’any 1951 és l’any en què, per discrepàncies de gestió i suport als equips de competició, en Lluís decideix animar a diversos companys nedadors del CNI per separar-se’n.
La fundació dels Delfins del Noya 1952
L’any 1952 els esportistes que acaven d’abandonar el CNI decideixen fundar un altre club de natació: els Delfins del Noya. En Lluís n’és el president i impulsor. Els Delfins duen a terme la seva activitat durant 12 anys. Es viu una forta competitivitat entre els dos clubs, a vegades fins I tot massa. Però la rivalitat és la “culpable” de l’augment del nivell esportiu i de la massificació de l’audiència a les competicions. Fou una etapa d’auge de la natació i el waterpolo igualadins. Anualment els Delfins del Noya organitzen un festival internacional de Salts i Natació Artística. Als hiverns, els esportistes participen en els Campionats d’atletisme per clubs i practiquen diversos altres esports.
Neix el seu tercer fill, en Joaquim 1954
L’any 1954 neix el tercer fill d’en Lluís i la Pepita, en Joaquim, que malauradament mor jove el gener de 2007.
Les caramelles del barri El Poble Sec 1955
Durant tota aquesta etapa el Lluís és molt actiu en les caramelles del barri El Poble sec. Participa en tots els actes i té una de les ballestes per entregar els clavells als balcons de les cases.
Els Delfins comencen a
impartir cursets de natació

1956

A partir de 1956 els Delfins del Noya comencen a impartir cursets de natació als estius. Gràcies a aquests cursets despunten a Igualada joves promeses de la Natació, tant masculina com femenina.
En Lluís és abanderat dels Tres Tombs d’Igualada 1958
En Lluís porta la bandera dels Tres Tombs d’Igualada amb els seus fills Joan I Jaume.
El viatge per Europa 1948
Els Delfins del Noya organitzen un viatge per Europa. Els esportistes estalvien durant gairebé un any I a l’estiu del 1959 pugen a un autocar relluent, enorme i modern – l’atracció d’Igualada el dia de marxa – i comencen l’aventura que dura quinze dies. L’autocar travessa França i a Bèlgica fa parada per participar en un festival de Natació i waterpolo amb l’equip nacional de Natació belga. Entren a Alemanya i s’aturen a Wuppertal, on passen una setmana competint amb diferents equips de la zona. I ja de tornada segueixen per Suïssa i Itàlia, fan nit en una platja de Niça i arriben de nou a Igualada.
El gimnàs Joaquim Blume 1960
L’any 1960 els Delfins del Noya decideixen muntar un gimnàs sobre la Bandera Negra, un local d’Igualada, el local dels Delfins del moment. És un dels millors gimnasos de Catalunya del moment i rep el nom de Joaquim Blume en memòria del gran gimnasta.
Els Delfins i la coral la Llàntia 1949
Com a president dels Delfins en Lluís demana al mestre Joan Muntané, director de la Coral la Llàntia i compositor, que elabori un himne pel club. El mestre accepta i proposa que alguns nedadors s’afegeixin als membres de la coral per cantar l’himne. Per tant, els Delfins ja tenen himne. Alguns dels nedadors que ho fan, entre els quals el mateix Lluís, decideixen entrar a formar part de la coral com a cantaires permanents.
El grup de teatre dels Delfins 1960
El club munta també un grup de teatre amateur en el qual hi participen tant nedadors com membres de la junta, pares, simpatitzants… La iniciativa és molt exitosa, així com els balls que s’organitzen alguns dissabtes al vespre.
De Delfins del Noya a Delfins d’Igualada 1960
El club pateix de falta de suport econòmic i institucional. El 1960 es decideix canviar el nom de Delfins del Noya a Delfins d’Igualada per intentar buscar suport de l’ajuntament de la ciutat.
S’estrena la secció de Rugby dels Delfins 1960
A l’hivern de 1960 uns quants nedadors I simpatitzants estableixen una secció de rugbi, un esport fins llavors desconegut a la ciutat.
La fi dels Delfins  1963
Els nedadors dels Delfins han batut tots els rècords locals, s’han aconseguit campionats de Catalunya I s’ha animat la pràctica esportiva a Igualada; però amb tot això no n’hi ha prou per mantenir la continuïtat del club. Els Delfins segueixen patint problemes econòmics, hi ha falta d’ingressos i no es rep mai cap subvenció ni ajut oficial Malgrat la reiterada sol·licitud dels directius del club. En una assemblea de socis de 1963, es pren el determini de dissoldre l’entitat Club Natació Delfins del Noya. Alguns dels nedadors més petits dels Delfins continuen la seva activitat al CNI, però la majoria no.